- 1. Тонкі млинці на ряжанці
- 2. Млинці на ряженці з окропом
- 3. Млинці з кропом
- 4. Млинці з картоплею
- 5. Пишні млинці з гарбузом та яблуком
- 6. Млинці на ряжанці з холодною водою
- 7. Млинці на ряжанці з молоком
- 8. Заварні млинці на ряжанці без яєць
- 9. Шоколадні млинці на ряжанці
- 10. Гречані млинці на ряжанці
- Оцініть автора (0)
Відкрийте для себе десять рецептів неймовірно ніжних млинців на основі ферментованої бомби! У нас є варіанти для кожного смаку: від простих тонких і шоколадних до ситних страв з картоплею або свіжим кріпленням. Не пропустіть можливість спробувати всі ці різноманітні комбінації, які принесуть вам задоволення від кожного укусу! Отже, 10 рецептів ніжних млинців на ряженці - далі у нашій статті
10 Рецептів Ніжних Млинців на Ряженці. Приготуйте напрочуд ніжні млинці на ряжанці: прості тонкі, шоколадні, гречані, а також ситні з картоплею або кропом. Спробуйте всі варіанти!
Щоб млинці легко відокремлювалися від сковороди, перед початком випікання рекомендується змастити її олією чи салом. Вони чудово поєднуються з варенням, джемом, медом або можуть бути фаршировані різними начинками на ваш смак.
1. Тонкі млинці на ряжанці

Інгредієнти:
- 3–4 яйця
- 1 л ряжанки
- 8-9 столових ложок борошна
- Цукор — на смак
- Сіль — на смак
- 1 чайна ложка соди
- 2–3 столові ложки олії
Приготування:
В одній мисці збийте яйця з приблизно ⅔ ряжанки, додайте борошно, цукор і сіль, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Решту ряжанки з'єднайте з содою і додайте в тісто разом з рослинним маслом. Перемішайте до однорідної маси.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Наливайте трохи тіста і обсмажуйте млинці, доки не з'явиться рум'яна скоринка — приблизно 1 хвилина з одного боку та трохи менше з іншого.
2. Млинці на ряженці з окропом

Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 чайна ложка солі
- 3 столові ложки цукру
- 500 мл ряжанки
- 320 г борошна
- 250 мл окропу
- 1 чайна ложка розпушувача
- 4 столові ложки олії
Приготування:
Збийте яйця з сіллю та цукром, потім з'єднайте суміш із ряжанкою. Поступово додавайте борошно, продовжуючи заважати, доки отримаєте однорідне тісто. Влийте гарячу воду і додайте розпушувач, знову добре перемішайте.
Дайте тесту постояти 15-20 хвилин. Потім додайте масло та перемішайте.
Розігрійте сковороду та налийте трохи тіста. Випікайте млинці за хвилину з одного боку і трохи менше з іншого.
3. Млинці з кропом

Інгредієнти:
- 4–6 гілочок кропу
- 4 яйця
- 120 г борошна
- 300 мл ряжанки
- 4 столові ложки олії
- ½ чайної ложки солі
Приготування:
Дрібно наріжте кріп. В одній мисці змішайте жовтки, борошно та ряжанку, домагаючись однорідності. Влийте олію та додайте зелень.
Особливо збийте два білки із сіллю до міцної піни. Обережно з'єднайте з тестом.
Розігрійте сковороду і випікайте млинці за хвилину з кожного боку до золотистого кольору.
4. Млинці з картоплею

Інгредієнти:
- 300 г картоплі
- 50 г цибулі
- 200 мл ряжанки
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 100 мл води
- 2 столові ложки олії
- 1 чайна ложка солі
- Щіпка меленого чорного перцю
- 120 г борошна
Приготування:
Наріжте картоплю та цибулю, подрібніть їх у блендері разом із ряжанкою та часником. Додайте яйце, воду, олію, сіль та перець, перемішайте. Поступово додайте борошно ретельно розмішуючи.
Розігрійте сковороду і випікайте млинці по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
5. Пишні млинці з гарбузом та яблуком

Інгредієнти:
- 150 г гарбуза
- 150 г яблук
- 230 мл ряжанки
- 130 мл кефіру
- 150 г сиру
- 2 яйця
- 3 столові ложки олії
- ½ чайної ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- Щіпка ваніліну
- 300 г борошна
Приготування:
Подрібніть гарбуз та яблука, помістіть у миску разом із ряжанкою, кефіром, сиром, яйцями, олією, сіллю, цукром, розпушувачем та ваніліном. Збийте блендером, додайте|добавляйте| муку|борошно| і знову змішайте до отримання однорідного тіста без грудок.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Наливайте трохи тіста і обсмажуйте млинці, щоб вони стали золотими з обох боків.
6. Млинці на ряжанці з холодною водою

Інгредієнти:
- 300 мл ряжанки
- 2 яйця
- 1 столова ложка цукру
- ¾ чайної ложки солі
- 170 г борошна
- 1 чайна ложка соди (без гірки)
- 250 мл холодної води
- 2 столові ложки олії
Приготування:
У глибокій мисці збийте ряжанку з яйцями, цукром та сіллю. Потім поєднайте борошно з содою і частинами додайте в яєчну масу, ретельно перемішуючи. Поступово влийте холодну воду і додайте олію. Дайте тесту настоятися близько 15 хвилин. Після цього виливайте його на розігріту сковороду та обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків.
7. Млинці на ряжанці з молоком

Інгредієнти:
- 190 г борошна
- 1 столова ложка цукру
- ½ чайної ложки солі
- 1 чайна ложка соди (без гірки)
- 300 мл ряжанки
- 1 яйце
- 300 мл молока
- 1 столова ложка олії
Приготування:
Змішайте борошно, цукор, сіль та соду в одній мисці. Потім додайте ряжанку та яйце, ретельно перемішайте до однорідності. Влийте молоко кімнатної температури та знову добре перемішайте. Наприкінці додайте олію. Розігрійте сковороду і обсмажуйте млинці до рум'яної скоринки з обох боків.
8. Заварні млинці на ряжанці без яєць

Інгредієнти:
- 400 мл ряжанки
- ½ чайної ложки соди
- 1½ столові ложки цукру
- ½ чайної ложки солі
- 250 г борошна
- 250 мл окропу
- 2 столові ложки олії
Приготування:
З'єднайте ряжанку із содою, цукром та сіллю. Поступово додайте борошно, активно перемішуючи віночком. Потім влийте окріп, знову добре перемішайте і додайте олію. Смажте млинці на сильному вогні, поки вони не підрум'яняться з обох боків.
9. Шоколадні млинці на ряжанці

Інгредієнти:
- 2 яйця
- 2 столові ложки цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- ¼ чайної ложки солі
- 3 столові ложки олії
- 500 мл ряжанки
- ½ чайної ложки соди
- 230 г борошна
- 3 столові ложки какао-порошку
- 300 мл окропу
Приготування:
У глибокій мисці збийте яйця з обома видами цукру та сіллю. Влийте олію, після чого додайте ряжанку і соду, ретельно перемішуючи. Поступово додавайте борошно та какао, заважаючи, щоб не залишилося грудочок. Наприкінці влийте окріп. Випікайте млинці за хвилину з одного боку і трохи довше з іншого до золотистого кольору.
10. Гречані млинці на ряжанці

Інгредієнти:
- 2 яйця
- 300 мл ряжанки
- 1 щіпка солі
- 1 столова ложка цукру
- 60 г гречаного борошна
- ½ чайної ложки соди
- 2 столові ложки олії
Приготування:
Змішайте яйця, ряжанку, сіль та цукор. Потім з'єднайте гречане борошно з содою і поступово додавайте в яєчну суміш, ретельно перемішуючи. На завершення додайте олію. Готуйте млинці на сильному вогні до рум'яної скоринки з обох боків.
Насолоджуйтесь різноманітністю смаків і не соромтеся експериментувати з начинками!