- 1. М'ясна начинка
- 2. Куряча начинка
- 3. Гарбузова начинка з м'яким сиром
- 4. Печінкова начинка
- 5. Начинка з ковбасою
- 6. Грецький соус цацики
- 7. Млинці з лососем та кропом
- 8. Млинці з сьомгою та маскарпоне
- 9. Крабова начинка
- 10. Яєчна начинка
- 11. Млинці з глазуньою та шинкою
- 12. Сирні млинці зі шпинатом
- 13. Млинці з сиром та броколі
- 14. Гострі сирні млинці
- 15. Сирно-вершкові млинці
- 16. Сирна начинка з родзинками
- 17. Млинці з козиним сиром
- 18. Грибна начинка
- 19. Грибна начинка із сирним соусом
- 20. Капустяна начинка
- 21. Бурякова начинка
- 22. Начинка з кабачків
- 23. Млинці з болгарським перцем
- 24. Горіхова начинка
- 25. Шоколадна начинка
- 26. Карамель з полуницею та мигдалем
- 27. Медова
- 28. Бананова
- 29. Апельсинова
- 30. Лимонна з безе
- 31. Яблучна начинка
- 32. Ягідний мікс
- 33. Чорнична начинка
- 34. З арахісової пастою та бананом
- 35. Грейпфрутова начинка
- 36. Млинці з маскарпоне та лимонним кремом
- 37. Млинці в стилі Тірамісу
- 38. Млинці з медом та розмарином
- 39. Млинці із солоною карамеллю
- 40. Млинці з авокадо та какао
- Бонус: Як загортати млинці
- Спробуйте
- Оцініть автора (5)
Хочете порадувати себе та близьких дивовижними млинцями? Вам обов'язково варто скуштувати різні начинки! Ми зібрали цілих 40 рецептів, які задовольнять будь-який смак. М'ясні начинки порадують любителів ситної їжі, рибні - привнесуть морської свіжості, а овочеві стануть чудовим варіантом для тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню. І, звичайно ж, не забуваємо про солодкі начинки, які подарують вам справжню кулінарну радість! Отже, яку начинку зробити до млинців - далі у нашій статті
Від класичного сиру та джему до екзотичних поєднань із фруктами та горіхами — наші ідеї надихнуть вас створення кулінарних шедеврів! Приєднуйтесь до кулінарного експерименту та відкривайте для себе нові смакові горизонти. Млинці з різноманітними начинками — це не тільки смачно, а й весело! Спробуйте все і, можливо, відкриєте улюблену начинку, яка стане вашою фірмовою стравою. Давайте готувати разом!
40 начинок для млинців: м'ясні, рибні, овочеві та солодкі — спробуйте все!
1. М'ясна начинка
Інгредієнти:
- 350 г відвареного м'яса (можна використовувати нежирну свинину або яловичину)
- 2 середні цибулини
- Сіль та чорний перець за смаком
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
Спочатку відваріть м'ясо і наріжте його дрібними шматочками. Цибулю також наріжте і обсмажте на вершковому маслі доти, доки він не стане прозорим. Потім додайте в сковороду м'ясо, приправте сіллю та перцем, і готуйте ще близько 10 хвилин. Розподіліть начинку по млинцях і обережно загорніть.
2. Куряча начинка

Інгредієнти:
- 500 г курячої грудки
- 2 столові ложки сметани
- 100 г тертого сиру
- 1 середня цибулина
- 1 зубчик часнику
- Сіль та перець до смаку
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
Відваріть курячу грудку в підсоленій воді, дайте їй охолонути і наріжте або пропустіть через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю обсмажте на вершковому маслі до м'якості. У великій мисці змішайте курку, обсмажену цибулю, часник роздавлений, сметану і натертий сир. Приправте до смаку і ретельно перемішайте. Наповніть млинці отриманою начинкою, поверніть їх у конвертики і злегка обсмажте на вершковому маслі.
3. Гарбузова начинка з м'яким сиром
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза
- 15 мл оливкової олії
- 100 мл овочевого бульйону
- 50 г зелені до смаку
- 50 г м'якого сиру (наприклад, козячого або бринзи)
Приготування:
Наріжте гарбуз кубиками та обсмажте на сковороді з оливковою олією на середньому вогні до золотистого кольору. Потім додайте овочевий бульйон і тушкуйте гарбуз близько 10 хвилин, поки він не стане м'яким. Переконайтеся, що ви злили зайву рідину. Наприкінці додайте дрібно порубану зелень та сир. Наповніть сумішшю млинці та загорніть їх.
4. Печінкова начинка
Інгредієнти:
- 600 г яловичої печінки
- 3 невеликі цибулини
- 2 моркви
- 2 курячі яйця
- Сіль та перець до смаку
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
Очистіть і дрібно наріжте цибулю та моркву. Печінку відваріть та пропустіть через м'ясорубку. Обсмажте цибулю та моркву до готовності, потім додайте до них печінку та залиште на вогні ще кілька хвилин. Відваріть яйця, дрібно наріжте і додайте їх у суміш печінки з овочами. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Начиніть млинці цією смачною сумішшю і за бажанням обсмажте їх ще раз.
Сподіваюся, ці рецепти надихнуть вас на створення смачних млинців! Дозвольте своїм кулінарним ідеям втілитись у життя з цими простими та апетитними начинками. Приємного апетиту!
5. Начинка з ковбасою
Інгредієнти:
- 300 г докторської ковбаси;
- 100 г твердого сиру;
- 50 г сметани;
- ½ чайної ложки гірчиці.
Приготування:
Спершу ковбасу пропустіть через м'ясорубку, щоб отримати дрібний фарш. Потім натріть сир на великій тертці. У глибокій мисці поєднайте ковбасу, сир, сметану і гірчицю, ретельно перемішавши їх до однорідної маси. Суміш, що вийшла, використовуйте для начинки млинців. Якщо хочете, можете замінити варену ковбасу на шинку, а твердий сир більш Cremoso, щоб додати різноманітності.
6. Грецький соус цацики

Інгредієнти:
- 370 мл натурального густого йогурту (або сметани);
- 2 огірки;
- 3 зубчики часнику;
- 1 столова ложка винного оцту (або сік з лимона);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка солі;
- свіжа м'ята, петрушка та кріп.
Приготування:
Огірки очистіть від шкірки і натріть на тертці. Після цього посоліть їх та відіжміть зайву вологу. В окремому посуді змішайте йогурт або сметану з дрібно нарізаним часником, оцтом та оливковою олією. Додайте|добавляйте| нарізану зелень і добре перемішайте всі інгредієнти. Цим ароматним соусом намажте млинці і загорніть їх у стиль, що сподобався.
7. Млинці з лососем та кропом
Інгредієнти:
- 300 г філе лосося;
- 200 г печериць;
- 170 мл голландського соусу;
- 2 гілочки кропу;
- 30 г вершкового масла;
- чорний мелений перець за смаком.
Приготування:
Шампиньйони помийте, наріжте та обсмажте на вершковому маслі протягом 5 хвилин до м'якості. Філе лосося відваріть протягом 4-5 хвилин. Кріп дрібно наріжте та змішайте з голландським соусом. На кожен млинець викладіть трохи риби та грибів, додайте соус і присипте все перцем. Поверніть млинці в трикутники і розмістіть їх на деку з високими бортами. Залийте залишками соусу і запікайте при температурі 180 °С протягом 10-15 хвилин. Подавайте гарячими та насолоджуйтесь!
8. Млинці з сьомгою та маскарпоне

Інгредієнти:
- 300 г маскарпоне;
- 300 г копченої сьомги;
- 2 чайні ложки дижонської гірчиці;
- лимонний сік, сіль та перець за смаком.
Приготування:
Сьомгу наріжте тонкими скибочками. Кожен млинець щедро змастіть м'яким сиром маскарпоне та дижонською гірчицею. Потім вкрийте рибу, збризкайте лимонним соком, приправте до смаку сіллю і перцем, після чого акуратно загорніть. Ці млинці ідеально підійдуть як для сніданку, так і як закуска на святковий стіл!
9. Крабова начинка
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок
- 200 мл молока
- 2 курячі яйця
- 150 г зеленого горошку
- 2 столові ложки борошна
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 перишки зеленої цибулі
- Сіль за смаком
Приготування:
Почніть із приготування соусу. Розтопіть вершкове масло на середньому вогні, додайте|добавляйте| муку|борошно| і обсмажуйте її, постійно помішуючи, протягом приблизно двох хвилин. Потім акуратно введіть молоко, продовжуючи заважати, поки суміш не загусне. Це триватиме близько п'яти хвилин. Коли соус готовий, посоліть його на смак і відкладіть убік.
Тепер переходьте до начинки. Подрібніть крабові палички та варені яйця, наріжте цибулю кільцями. У глибокій мисці з'єднайте всі інгредієнти: крабові палички, цибуля, яйця та добре промитий зелений горошок, попередньо зливши зайву рідину. Заправте суміш готовим соусом і обережно загорніть начинку в млинці.
10. Яєчна начинка
Інгредієнти:
- 6 курячих яєць
- 1 пучок зеленої цибулі
- Сіль та майонез до смаку
Приготування:
Спочатку зваріть яйця круто і потім очистіть їх від шкаралупи. Дрібно наріжте як яйця, так і свіжу зелену цибулю. У мисці ретельно перемішайте нарізані яйця з цибулею. Додайте трохи майонезу, найкраще домашнього, і посоліть до смаку. Начинкою, що вийшла, нафаршуйте млинці, і вони стануть відмінним uth для сніданку або закуски на будь-який випадок!
11. Млинці з глазуньою та шинкою
Інгредієнти:
- 20 г вершкового масла
- 8 курячих яєць
- 40 г твердого сиру
- 8 скибочок шинки
Приготування:
Почніть з того, що змастіть сковороду вершковим маслом та розігрійте її. Потім візьміть готовий млинець і прогрійте його з обох боків. В окремій мисці розбийте яйце. На млинець викладіть скибочки шинки і трохи натертого сиру. Акуратно влийте яйце в центр млинця. Загорніть краї, щоб яйце не розтікалося. Що температура, то швидше білок схопиться, тому можна накрити сковороду кришкою. Як тільки глазуня підрум'яниться, зніміть млинець зі сковороди і повторіть процес з рештою. Із вказаних інгредієнтів вийде вісім апетитних млинців.
12. Сирні млинці зі шпинатом

Інгредієнти:
- 600 мл молока
- 60 г вершкового масла
- 40 г борошна
- 1 лавровий лист
- 65 мл жирних вершків
- 450 г шпинату
- 150 г рикотти
- 150 г горгонзолів
- 100 г пармезану
- 100 г моцарелли
- 1 пучок зеленої цибулі
- Сіль, перець та мускатний горіх за смаком
Приготування:
Для початку приготуйте соус. У сотейнику змішайте молоко, 50 г вершкового масла|мастила| і борошно, додайте|добавляйте| лавровий лист. Доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні до загусання. Не забудьте посолити, поперчити і додати|добавляти| трохи тертого мускатного горіха. Зменште вогонь і дайте соусу покипіти ще кілька хвилин, потім додайте вершки.
Шпинат промийте і обсмажте на вершковому маслі, що залишилося, протягом 1-2 хвилин. Після цього відкиньте його на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини. До шпинату додайте покришені горгондзолу, рикотту та 60 г пармезану. За бажання можна додати трохи мускатного горіха. Перемішайте, потім додайте дрібно нарізану зелену цибулю і пару столових ложок соусу.
Начиніть млинці сумішшю, що вийшла, і викладіть їх у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте в розігрітій до 200 °С духовці протягом 25-30 хвилин. Готові млинці посипте моцарелою і пармезаном, що залишився, подавайте з соусом.
13. Млинці з сиром та броколі
Інгредієнти:
- 50 г чеддера
- 50 г пармезану
- 150 мл вершків
- Брокколі
- Сіль
Приготування:
Нагрійте вершки на повільному вогні. Поступово додайте натерті сири та сіль, постійно помішуючи, поки вони не розчиняться і соус не загусне. Потім зніміть із вогню.
Брокколі відваріть у киплячій воді протягом 2 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти яскравий колір.
На готові млинці викладіть трохи броколі та полийте сирним соусом. Поверніть млинці і зверху полийте соусом, що залишився.
14. Гострі сирні млинці
Інгредієнти:
- 200 г вершкового сиру
- 1 чайна ложка тертого хрону
- 1 пучок кропу
Приготування:
Кріп дрібно наріжте та змішайте з іншими інгредієнтами. Збийте масу, що вийшла, в блендері до однорідності. Начиніть млинці цією пікантною сумішшю.
15. Сирно-вершкові млинці
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 100 мл жирних вершків
- 4 столові ложки молока
- 3 столові ложки подрібненої зелені
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
Змішайте сир із молоком до отримання однорідної кремової маси. Посолити, поперчити і додати зелень. Збийте вершки і обережно введіть їх у сирну масу. Намажте млинці сиром-вершковим кремом, що вийшов, і подавайте на стіл.
16. Сирна начинка з родзинками
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 2 столові ложки сметани
- ½ склянки родзинок
- 1 жовток
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
Почніть з того, щоб протерти сир через сито, щоб він став повітрянішим. Потім додайте до нього яєчний жовток та сметану, ретельно перемішуючи до отримання однорідної маси. Введіть цукор, ваніль та родзинки, знову добре перемішайте. Дайте начинці настоятися в холодильнику близько 1,5-2 годин. За цей час випікайте тонкі млинці та начиніть їх сирною масою з родзинками. Загорніть млинці в конвертики або трикутники, як вам більше подобається, і обсмажте на вершковому маслі до золотистої скоринки.
17. Млинці з козиним сиром
Інгредієнти:
- 200 г м'якого козиного сиру
- 2–3 столові ложки меду
- Свіже листя чебрецю
- Жменя волоських горіхів
Приготування:
На кожен млинець викладіть трохи козячого сиру, полийте його медом і посипте рубаними волоськими горіхами та свіжим чебрецем. Загорніть млинці в конвертики та подавайте до столу. Ця проста, але вишукана страва стане чудовим частуванням для ваших гостей.
18. Грибна начинка
Інгредієнти:
- 300 г заморожених лісових грибів
- 3–4 середні цибулини
- 1 середня морква
- 2 курячі яйця
- Сіль та перець за смаком
- Вершкове та рослинне масло для смаження
Приготування:
Розморозьте гриби, наріжте їх і обсмажте на сковороді з додаванням вершкового та олії. Окремо обсмажте дрібно нарізану цибулю та натерту моркву до золотистого кольору. Яйця зваріть круто і дрібно порубайте. Всі інгредієнти з'єднайте, посоліть і поперчіть до смаку. Начиніть млинці цією запашною грибною сумішшю. Найкраще використовувати тонкі дріжджові млинці.
19. Грибна начинка із сирним соусом

Інгредієнти:
- 500 г печериць
- 250 г твердого сиру
- 1 середня цибулина
- 2 столові ложки борошна
- 2 столові ложки сметани
- 1½ склянки молока
- Сіль та перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
Дрібно наріжте печериці та цибулю, обсмажте їх на олії до золотистого кольору. Потім додайте|добавляйте| муку|борошно| і ретельно перемішайте. Влийте молоко, додайте сметану, посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Намажте начинкою, що вийшла, млинці, згорніть їх рулетами і покладіть у форму для запікання. Посипте тертим сиром і запікайте в духовці при температурі 200 °С протягом 15 хвилин.
20. Капустяна начинка
Інгредієнти:
- 300 г свіжої капусти
- 2–3 невеликі цибулини
- 3 курячі яйця
- Сіль та перець за смаком
- Вершкове та рослинне масло для смаження
Приготування:
Дрібно наріжте капусту і обсмажте її на вершковому маслі до м'якості. Цибулю наріжте і обсмажте окремо на олії до золотистого кольору. Яйця зваріть круто і дрібно порубайте. Всі інгредієнти з'єднайте, посоліть і поперчіть до смаку. Начиніть млинці цією смачною капустяною начинкою і подавайте до столу.
21. Бурякова начинка
Інгредієнти:
- 2 невеликі буряки
- 100 г очищених волоських горіхів
- 200 г вершкового сиру
- 2 зубчики часнику
- Сіль та перець до смаку
Приготування:
Спочатку добре промийте буряки, загорніть їх у фольгу і запікайте в духовці при температурі 200 °C близько години. Після того як буряк охолоне, очистіть його і натріть на тертці. Відіжміть зайвий сік. У масу додайте дрібно нарізані часник і горіхи, потім приправте за смаком сіллю і перцем. Кожен млинець змастіть вершковим сиром, потім розташуйте бурякову начинку і поверніть у рулетики. Перед подачею дайте ролам настоятися в холодильнику протягом години, а потім наріжте на порційні шматочки.
22. Начинка з кабачків
Інгредієнти:
- 400 г кабачків
- 1 середня цибулина
- 100 г твердого сиру
- Сіль та перець до смаку
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
Спершу очистіть кабачки та натріть їх на великій тертці. Цибулю почистіть і дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте кабачки, приправте сіллю та перцем і готуйте на помірному вогні. Потім додайте тертий сир і продовжуйте готувати, доки він не розплавиться. У результаті отримаєте ароматну начинку для млинців.
23. Млинці з болгарським перцем

Інгредієнти:
- 2 солодкі болгарські перці
- 450 г консервованих томатів
- 100 г пармезану
- 1 середня цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 столова ложка подрібненої петрушки
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль та мелений червоний перець за смаком
Приготування:
Першим кроком промийте болгарські перці і видаліть їх насіння, після чого наріжте тонкими смужками. Цибулю та часник очистіть і дрібно наріжте. В оливковій олії обсмажте цибулю протягом 5 хвилин, потім додайте|добавляйте| перець і трохи солі. Накрийте сковороду та тушкуйте овочі на середньому вогні 15 хвилин. Розімніть консервовані томати і додайте їх до інших інгредієнтів, також тушкуйте ще 15 хвилин. Наприкінці додайте часник та червоний перець. На кожен млинець кладіть трохи начинки та посипайте тертим пармезаном. Поверніть млинці і запікайте в попередньо розігрітій до 200 °C духовці протягом 15 хвилин. Перед подачею посипте свіжою петрушкою.
24. Горіхова начинка
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 120 г цукру
- 100 г суміші мелених горіхів (фундук, мигдаль, волоські та інші)
- 120 г вершкового масла
- 1 столова ложка борошна
- Горіховий сироп
Приготування:
У сотейнику з'єднайте молоко, горіхи та борошно, ставте на середній вогонь. Варіть, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Зніміть із плити і дайте трохи охолонути. Потім додайте|добавляйте| розм'якшене вершкове масло|мастило| і збийте до однорідного стану за допомогою міксера. Додайте до смаку трохи горіхового сиропу та ще раз перемішайте.
25. Шоколадна начинка
Інгредієнти:
- 100 г темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
- 1–2 столові ложки води
- 2 столові ложки цукрової пудри
- Свіжі або консервовані фрукти до смаку
Приготування:
На водяній бані розтопіть шоколад. В іншому посуді розтопіть вершкове масло|мастило| з|із| додаванням води. З'єднайте масло|мастило| з шоколадом, помішуючи до однорідності. Додайте|добавляйте| цукрову пудру і ще раз перемішайте. Готову шоколадну масу намажте на млинці, зверху викладіть фрукти нарізані. Подавайте на десерт, і ваше частування однозначно викликає захоплення у гостей!
26. Карамель з полуницею та мигдалем
Інгредієнти:
- 200 мл жирних вершків (33%);
- 150 г + 2 ч. л. цукру;
- 60 мл води;
- 20 г свіжої полуниці;
- 300 мл грецького йогурту;
- 2 ст. л. смаженого мигдалю.
Приготування:
У невеликій каструлі з товстим дном почніть готувати карамельний соус. Всипте цукор і додайте|добавляйте| трохи води, щоб змочити цукор. Як тільки цукор розчиниться, акуратно влийте підігріті вершки. Постійно помішуйте, поки соус не загусне, а потім зніміть з плити.
Полуниця наріжте і посипте 2 чайними ложками цукру, дайте постояти, щоб вона трохи замаринувалася. Потім викладіть полуницю на тонкі млинці, полийте карамеллю і обережно поверніть. Зверху додайте грецький йогурт і посипте смаженим мигдалем.
27. Медова
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 2 ст. л. меду;
- трохи волоських горіхів та родзинок.
Приготування:
Змішайте сир з медом і збийте до однорідної кремової маси. Введіть подрібнені волоські горіхи та промиті родзинки, ретельно перемішайте. Начиніть отриманою начинкою млинці і підсмажте їх на вершковому маслі до золотистої скоринки.
28. Бананова
Інгредієнти:
- 3 банани;
- 70 г вершкового масла;
- 1 лимон;
- 2 ст. л. цукру.
Приготування:
За допомогою міксера збийте розм'якшене масло|мастило| з|із| цукром. Банани розімніть вилкою, додавши сік одного лимона, а потім перемішайте з олією. Доведіть масу до однорідності. Заповніть тонкі солодкі млинці банановою начинкою.
29. Апельсинова

Інгредієнти:
- 500 мл свіжого апельсинового соку;
- 25 г вершкового масла;
- 6 ст. л. цукрової пудри;
- 4 ст. л. апельсинового варення;
- 2 ст. л. лікер Grand Marnier.
Приготування:
У каструлі з'єднайте апельсиновий сік, цукрову пудру, варення та олію. Варіть на середньому вогні, доки не закипить, а потім зменшіть вогонь і дайте покипіти 15 хвилин. Коли маса загусне, додайте лікер і прогрійте ще кілька хвилин. Подавайте зі свіжими млинцями.
30. Лимонна з безе
Інгредієнти:
- 150 мл жирних вершків;
- <3>3 ст. л. лимонного крему;
- 1 лимон;
- без;
- цукрова пудра.
Приготування:
Збийте вершки до стійких піків. Додайте до них цедру половини лимона, ложку крему лимонного і сік від тієї ж половинки лимона. Збийте до одержання однорідної маси. Безе поламайте на дрібні шматочки і з'єднайте з лимонним кремом, що залишився. Намажте млинці збитими вершками і додайте|добавляйте| суміш з безе. Акуратно поверніть і посипте цукровою пудрою.
31. Яблучна начинка
Інгредієнти:
- 4 середні яблука
- 50 г цукрової пудри
- 50 г молочного шоколаду
- 15 мл води
Приготування:
Спершу ретельно промийте яблука, видаліть насіння і наріжте його невеликими часточками. У сотейнику з'єднайте воду, цукрову пудру та підготовлені яблука. Доведіть цю суміш до кипіння і варіть на повільному вогні близько 5 хвилин|мінути|, поки яблука не стануть м'якими. Якщо вам здається, що сироп недостатньо солодкий, додайте трохи цукру до смаку. Потім дайте начинці трохи охолонути і вмішайте в неї шоколад, попередньо поламаний на дрібні шматочки. Загорніть почину в тонкі млинці, і викладіть їх на лист, попередньо застелений пергаментом. Посипте зверху трохи цукровою пудрою і відправте в розігріту духовку на кілька хвилин, щоб цукор запечений у скоринку.
32. Ягідний мікс

Інгредієнти:
- 1 склянка малини
- 1 склянка смородини
- 1 склянка вишні (без кісточок) або будь-які інші улюблені ягоди
- 2 середні яблука
- ½ склянки цукрової пудри
- ½ склянки подрібнених волоських горіхів
- 4 столові ложки родзинок
Приготування:
Перш за все, добре промийте ягоди і викладіть їх на паперовий рушник, щоб вони обсохли. Очистіть яблука від шкірки, приберіть серцевини та натріть на великій тертці. Потім об'єднайте яблучну масу з горіхами, цукровою пудрою та родзинками. Після цього додайте свіжі ягоди та змішайте всі інгредієнти. Використовуйте начинку, що вийшла, для фарширування млинців, загортаючи їх в конвертики або трикутники.
33. Чорнична начинка
Інгредієнти:
- 300 г заморожених чорниць
- 125 мл апельсинового соку
- 60 мл води
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку
- 1 чайна ложка подрібненої лимонної цедри
- 4 чайні ложки кукурудзяного борошна
- 2 столові ложки тростинного цукру
- ¼ чайної ложки кориці
Приготування:
У невеликій каструлі змішайте апельсиновий та лимонний сік разом із чорницею. Доведіть склад до кипіння на середньому вогні, додайте цедру та корицю, потім зменшіть вогонь до мінімального. В окремій мисці розчиніть кукурудзяне борошно у воді, щоб уникнути утворення грудочок, і додайте її разом із тростинним цукром у каструлю з чорницею. Варіть суміш доти, поки вона не загусне, а потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Найкраще така начинка підійде для товстих млинців, таких як оладки.
34. З арахісової пастою та бананом
Інгредієнти:
- 6 столових ложок арахісової пасти
- 2 столові ложки цукрової пудри
- 2 столові ложки молока
- 50 г шоколаду
- 1 банан
Приготування:
Змішайте арахісову пасту з|із| цукровою пудрою, молоком і раніше подрібненим шоколадом. На готові млинці намажте цю ароматну масу та додайте нарізані шматочками банани. Складіть млинець навпіл або поверніть у трубочку і подавайте, посипавши зверху подрібненими горіхами для додавання текстури та аромату.
35. Грейпфрутова начинка
Інгредієнти:
- 1 грейпфрут
- 1-2 чайні ложки коричневого цукру
- цукрова пудра для подачі
Приготування:
Поділіть грейпфрут на часточки і обережно видаліть шкірку, роблячи це над мискою, щоб зібрати свіжий сік. Викладіть часточки на лист і посипте коричневим цукром. Потім карамелізуйте його, використовуючи кулінарний пальник або виставивши деко під гриль у духовці. Полийте млинці грейпфрутовим соком, викладіть карамелізовані часточки і, на закінчення, посипте цукровою пудрою для створення апетитного виду.
36. Млинці з маскарпоне та лимонним кремом
Інгредієнти:
- 250 г маскарпоне;
- 4 столові ложки лимонного крему;
- щіпка цукрової пудри.
Приготування:
На гарячі млинці щедро намажте маскарпоне, а потім акуратно полийте лимонним кремом. Складіть млинці навпіл, щоб створити апетитну кишеньку, і посипте зверху цукровою пудрою. Це просте, але вишукане частування подарує вам миті насолоди!
37. Млинці в стилі Тірамісу
Інгредієнти:
- 150 мл вершків високої жирності;
- 50-75 мл солодкого десертного вина або хересу;
- 50 г гіркого шоколаду;
- чашка міцної кави;
- щіпка какао-порошку.
Приготування:
Збийте жирні вершки разом із вином або хересом до отримання стійких піків. Розтопіть шоколад і дайте йому трохи охолонути. Потім намажте млинці збитими вершками та акуратно поверніть у трикутники. Збризкайте їх гарячою кавою, полийте розтопленим шоколадом і щедро посипте какао. Цей десерт — справжні обійми італійської кухні!
38. Млинці з медом та розмарином
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла|мастила|;
- 1 чайна ложка свіжого листя розмарину;
- 1-2 столові ложки меду;
- шоколадна крихта за бажанням.
Приготування:
Розм'якшіть вершкове масло і ретельно змішайте його з розмарином та медом. Залишіть масу в холодильнику, щоб вона трохи затверділа. Потім намажте суміш на гарячі млинці і, за бажанням, посипте шоколадною крихтою. Це поєднання додасть вашим млинцям неймовірний аромат та унікальний смак.
39. Млинці із солоною карамеллю

Інгредієнти:
- 60 мл води;
- 200 г цукру;
- 160 мл жирних вершків;
- 45 г вершкового масла|мастила|;
- щіпка ваніліну;
- 1 чайна ложка солі.
Приготування:
У великий сотейник засипте цукор, додайте воду та повільно нагрійте на вогні. Помішуйте суміш, поки|доки| цукор не розчиниться і не закипить. Збільшіть вогонь та припиніть помішування. Коли карамель стане бурштинового кольору, обережно зніміть сковороду з вогню та влийте вершки, помішуючи. Після цього додайте нарізану олію, ванілін та сіль. Перелийте карамель у банку і дайте їй охолонути, а потім заберіть у холодильник. Полийте цією чудовою карамеллю ваші млинці і насолоджуйтеся солодким моментом.
40. Млинці з авокадо та какао
Інгредієнти:
- 2 стиглих авокадо;
- 60 г какао-порошку;
- 170 г меду;
- щіпка ваніліну;
- 2 столові ложки кокосової олії.
Приготування:
У блендері подрібніть авокадо до отримання гладкої маси. Потім додайте какао, мед, ванілін та кокосове масло, і перемішайте, поки всі компоненти не з'єднаються в однорідне тісто. Наповніть млинці цією дивовижною начинкою. Неймовірно смачно та корисно!
Бонус: Як загортати млинці
Тепер у вас є ще 10 варіантів для різних начинок! Нехай ваші млинці стануть яскравим акцентом на столі та подарують усім радість!