Салат з баклажанами і помідорами - це справжня знахідка для любителів яскравих і насичених смаків. більш апетитним. приготована з часником і щіпкою чилі, ідеально акцентує смак овочів і надає салату легку гостроту. Отже, рецепт теплого салату з баклажанами та помідорами - далі у нашій статті
Цей теплий салат з баклажанами та помідорами — справжня знахідка для любителів яскравих та насичених смаків. Свіжа зелень, доповнена пікантною заправкою з часником та чилі, чудово підкреслює оригінальний смак овочів.
Час приготування
- Загальне: 50 хв.
- Активний час: 20 хв.
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти
- Великі баклажани – 2 штуки
- Оливкова олія – 3 ст. ложки
- Сіль – на смак
- Помідори – 4-5 штук
- Часник – 3 зубчики
- Перець чилі – ½ штуки
- Петрушка – 3–4 гілочки
- Кінза – 3–4 гілочки
- Паприка – 2 ч. ложки
- Молотий кумін – ½ ч. ложки
- Коричневий цукор – 1 ст. ложка
- Лімонний сік – 1 ст. ложка
- Винний оцет – 1 ст. ложка
- Молотий чорний перець – на смак
Приготування
1.
Підготуйте всі інгредієнти.

2.
Розігрійте духовку до 200 °C. Баклажани наріжте невеликими кубиками, додайте сіль і збризкайте половиною оливкової олії. Запікайте протягом 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими.

3.
У цей час наріжте помідори кубиками. Часник, перець чилі та зелень дрібно наріжте.

4.
Дайте трохи охолонути запеченим баклажанам і перекладіть їх у миску.

5.
На сковороді розігрійте масло, що залишилося. Додайте помідори, часник, чилі, спеції, цукор та сіль. Готуйте протягом 5-10 хвилин.

6.
З'єднайте помідори з баклажанами та зеленню. Влийте лимонний сік, оцет і додайте|добавляйте| чорний перець, ретельно перемішайте.

7.
Подавайте салат теплим, насолоджуючись гармонією смаків!
