- 1. Баклажани по-корейськи з імбиром
- 2. Баклажани по-корейськи зі свіжим чилі
- 3. Баклажани по-корейськи з болгарським перцем та медом
- 4. Баклажани по-корейськи з морквою
- 5. Цілі баклажани по-корейськи
- 6. Баклажани по-корейськи з болгарським перцем та помідором
- 7. Баклажани по-корейськи з огірками, морквою та болгарським перцем
- 8. Баклажани по-корейськи на зиму з перцем, морквою та зеленню
- 9. Баклажани по-корейськи на зиму з болгарським перцем, цибулею та приправою для моркви
- Оцініть автора (2)
9 рецептів гострих баклажанів у корейському стилі. Смачні страви з морквою, перцем, огірками, імбиром, часником та багатьма іншими інгредієнтами. Насолоджуйтесь ними вже зараз та готуйте заготовки на зиму! Отже, 9 рецептів гострих баклажанів по-корейськи - далі у нашій статті
1. Баклажани по-корейськи з імбиром

Інгредієнти
- 120 мл води
- 60-80 мл соєвого соусу
- 2 столові ложки коричневого цукру
- 2 зубчики часнику
- Шматочок імбиру (приблизно 2 см)
- 1 чайна ложка кунжутної олії
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
- ½ чайної ложки пластівців чилі
- 1 баклажан
- 1 цибулина
- 1 столова ложка соняшникової олії
- Насіння кунжуту — для посипання
- Трохи петрушки
- Трохи зеленої цибулі
Приготування
Спочатку змішайте в мисці воду, соєвий соус, коричневий цукор, подрібнені часник та імбир, кунжутне масло, кукурудзяний крохмаль і пластівці чилі. Це буде основою вашого соусу. Потім наріжте баклажан великими брусочками, а цибуля — четвертинками кілець.
На середньому вогні розігрійте олію в сковороді і обсмажте цибулю до м'якості. Після цього додайте баклажани та приготовлений соус. Перемішайте всі інгредієнти та накрийте кришкою сковороду. Готуйте близько 10 хвилин, доки баклажани не стануть м'якими і просочаться смаками.
Перед подачею посипте блюдо насінням кунжуту та рубаною зеленню. Це надасть йому не лише гарного вигляду, але й додаткового аромату.
2. Баклажани по-корейськи зі свіжим чилі

Інгредієнти
- 3–4 баклажани
- Кілька пір'я зеленої цибулі (разом із білою частиною)
- 5 зубчиків часнику
- 1 червоний гострий перець чилі
- ¼ пучка кінзи
- 1 столова ложка кунжутної олії
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка рибного соусу (за бажанням, можна замінити 2 столовими ложками соєвого)
- 1 столова ложка насіння кунжуту
Приготування
Почніть із того, що наріжте баклажани на великі шматки. Варіть їх на пару під кришкою протягом 10 хвилин, щоб вони стали м'якими, але не перевареними.
Тим часом дрібно наріжте зелену цибулю, часник, чилі та кінзу. В окремій мисці змішайте кунжутну олію, соєвий та рибний соуси, а також насіння кунжуту. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
Коли баклажани ще теплі, акуратно порвіть їх вздовж на смужки. Викладіть їх у заправку та ретельно перемішайте. Якщо хочете, залиште овочі трохи промаринуватися, щоб вони увібрали всі аромати.
Ці страви не тільки порадують вас своїм смаком, а й додадуть яскравих фарб на ваш стіл!
3. Баклажани по-корейськи з болгарським перцем та медом

Інгредієнти
- 3 баклажани
- Сіль — на смак
- 4 столові ложки олії
- ½ пучка петрушки
- 3 зубчики часнику
- 2 болгарські перці
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 столові ложки кунжуту
- 2 столові ложки яблучного оцту
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка меду
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- ½ чайної ложки меленого червоного перцю
- ½ чайної ложки меленого чорного перцю
Приготування
Почніть із нарізки баклажанів довгими брусочками. Викладіть їх на деко, посоліть і полийте половиною олії. Запікайте в розігрітій до 200 °C духовці протягом 20-25 хвилин, потім дайте охолонути.
Поки баклажани запікаються, змішайте рубану петрушку, подрібнений часник і трохи солі. Відкладіть цю суміш убік, поки готуватимете інші інгредієнти.
Тепер наріжте болгарський перець тонкою соломкою, а цибуля — четвертинками кілець. Моркву натріть на тертці для корейської моркви або звичайної великої.
У глибокій мисці з'єднайте сирі овочі, запечені баклажани, часникову масу та кунжут. В окремій ємності змішайте рослинне масло, що залишилося, яблучний оцет, соєвий соус, мед, мелений коріандр і обидва види перцю. Влийте заправку в овочі, ретельно перемішайте і приберіть в холодильник на 2-3 години, щоб усі аромати змішалися.
4. Баклажани по-корейськи з морквою

Інгредієнти
- 3 баклажани
- 1 столова ложка солі
- 2 цибулини
- 2 моркви
- Щіпка меленого мускатного горіха
- 1 чайна ложка цукру
- ½ чайної ложки меленого коріандру
- 3–4 столові ложки соняшникової олії
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 2 зубчики часнику
- 3 столові ложки яблучного оцту
- 1 столова ложка насіння кунжуту
- ½ пучка петрушки
Приготування
Наріжте баклажани соломкою, а цибуля півкільцями. Моркву натріть на тертці для корейської моркви або звичайної великої. Змішайте цибулю та моркву з меленим мускатним горіхом, цукром та коріандром.
На сковороді з розігрітою олією обсмажте баклажани на середньому вогні до золотистої скоринки. Як тільки вони підрум'яняться, перекладіть їх гарячими до сирих овочів.
Додайте соєвий соус, подрібнений часник, яблучний оцет, кунжут та рубану петрушку. Все ретельно перемішайте, дайте охолонути і приберіть у холодильник на 3 години, щоб усі смаки добре просочилися.
Ці страви не тільки порадують вас своїм смаком, а й стануть чудовим доповненням до будь-якого столу!
5. Цілі баклажани по-корейськи

Інгредієнти
- 6-8 дрібних баклажанів
- ½ цибулини
- 5 зубчиків часнику
- Кілька пір'я зеленої цибулі (разом із білою частиною)
- 2 столові ложки олії
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки пластівців чилі
- 2 чайні ложки аджики
- 1 столова ложка цукру
- ½ чайної ложки меленого чорного перцю
- 2 столові ложки кунжутної олії
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка насіння кунжуту (плюс трохи для посипання)
- Небагато червоного перцю чилі для прикраси
Приготування
Почніть з того, що розріжте баклажани навпіл, не доходячи до кінця. Потім переверніть їх на бік і зробіть ще два поздовжні надрізи, щоб створити «кишеньки».

Дрібно наріжте цибулю і часник, а зелену цибулю порубайте. У сковороду з розігрітою олією викладіть цибулю та часник, обсмажуйте на слабкому вогні до легкої золотистості. Потім додайте зелену цибулю і готуйте, помішуючи, ще 4-5 хвилин.
Перекладіть обсмажені овочі в миску. Додайте до них соєвий соус, пластівці чилі, аджику, цукор, чорний перець, кунжутну олію, сіль та насіння кунжуту. Ретельно перемішайте усі інгредієнти.
Тепер добре натріть баклажани зсередини пастою, що вийшла. Відваріть їх на пару під кришкою протягом 15 хвилин. Перед подачею прикрасьте дрібно нарубаним червоним чилі та посипте кунжутом.
6. Баклажани по-корейськи з болгарським перцем та помідором

Інгредієнти
- 2 баклажани
- 1 помідор
- 1 цибулина
- ½ болгарського перцю
- 1 столова ложка олії
- 3 зубчики часнику
- Кілька гілочок кінзи
- ½ чайної ложки меленого коріандру
- ¼ чайної ложки суміші перців
- 1 столова ложка соєвого соусу
- Сіль — на смак
Приготування
Наріжте баклажани тонкими довгими шматочками. Помідор поріжте кубиками, цибуля — півкільцями, а болгарський перець — довгою соломкою.
На середньому вогні розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте помідор і готуйте ще 2-3 хвилини. Викладіть болгарський перець і обсмажуйте ще стільки часу.
Тепер додайте баклажани і готуйте їх 5-7 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, рубану кинзу, коріандр, суміш перців та соєвий соус. Добре перемішайте і за необхідності підсоліть. Дайте страві трохи настоятися під кришкою, щоб усі аромати змішалися.
Ці рецепти не тільки порадують вас своїм смаком, а й додадуть різноманітності у ваше меню!
7. Баклажани по-корейськи з огірками, морквою та болгарським перцем

Інгредієнти
- 3–4 баклажани
- 1 морква
- 3–4 огірки
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 1 столова ложка олії
- 5–6 зубчиків часнику
- Кілька гілочок кінзи
- Кілька гілочок кропу
- Кілька гілочок петрушки
- 1 зелений гострий перець
- 1–2 чайні ложки цукру
- 3 столові ложки соєвого соусу
- Сумішка перців — на смак
- 1–2 чайні ложки солі
- 2 столові ложки яблучного оцту
Приготування
Наріжте баклажани довгими тонкими брусочками. Опустіть їх у киплячу воду на 2 хвилини, потім відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої вологи.
Натріть моркву на великій тертці або використовуйте тертку для корейської моркви. Огірки та болгарський перець наріжте соломкою, а цибуля — дрібними кубиками.
На розігрітій олії обсмажте цибулю до м'якості. У глибокій мисці змішайте всі підготовлені овочі, подрібнений часник, зелень, гострий перець, цукор, соєвий соус, суміш перців, сіль та оцет. Заберіть масу в холодильник на 2-3 години, щоб вона наполягала і аромати змішалися.
8. Баклажани по-корейськи на зиму з перцем, морквою та зеленню

Інгредієнти
- 2½ кг баклажанів
- 2-3 столові ложки солі
- 700 г болгарського перцю
- 1 червоний гострий перець
- 500 г моркви
- 3–6 зубчиків часнику
- 6 столових ложок олії
- 10 горошин чорного перцю
- 1 чайна ложка насіння коріандру
- 1 столова ложка цукру
- 3–4 столові ложки соєвого соусу
- 150 г петрушки та кінзи
- Кілька столових ложок рисового оцту
Приготування
Поділіть баклажани на кілька великих частин, видаліть м'яку серединку і наріжте частину, що залишилася, довгими брусочками. Посипте їх половиною солі і залиште на 1-2 години, періодично помішуючи, щоб вони віддали сік.
Болгарський перець наріжте довгою тонкою соломкою, а гострий — тонкі кільця. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, часник подрібніть.
Добре відіжміть баклажани від соку, що виділився, і полийте половиною масла. Застеліть лист фольгою і викладіть овочі в один шар. Готуйте їх партіями в розігрітій до 200 °C духовці протягом 15-20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Злегка підсоліть моркву та болгарський перець і пам'ятайте їх руками, щоб вони стали м'якшими. У великій ємності змішайте усі підготовлені овочі. У ступці подрібніть чорний перець і коріандр, додайте їх в сковороду з гарячим маслом, що залишилося, і відразу ж вилийте до овочів. Додайте цукор та соєвий соус, ретельно перемішайте, а потім додайте дрібно нарубану зелень.
Розкладіть масу, що вийшла, по стерилізованих банкам об'ємом ½ літра і влийте у кожну по 1 столовій ложці рисового оцту. Закрийте банки кришками.
На дно глибокої каструлі покладіть рушник, складений у кілька шарів, або іншу тканину. Встановіть банки, залийте їх водою до плічок і поставте каструлю на помірний вогонь. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки протягом 20 хвилин.
Закатайте заготовки, переверніть їх і укутайте чимось теплим. Після остигання приберіть банки в прохолодне, темне та сухе місце.
Ці рецепти не тільки урізноманітнять ваше меню, а й дозволять насолоджуватися смаком літа в холодні зимові дні!
9. Баклажани по-корейськи на зиму з болгарським перцем, цибулею та приправою для моркви

Інгредієнти
- 1 кг баклажанів
- 1½ столової ложки солі
- 250 г моркви
- 200 г цибулі
- 300 г болгарського перцю
- ½ головки часнику
- ¼–½ стручка червоного гострого перцю
- 2 столові ложки цукру
- 2-3 столові ложки соєвого соусу
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1 столова ложка приправи для корейської моркви
- 70 мл олії (плюс трохи для обсмажування)
- 50 мл оцту 9
Приготування
Почніть із нарізки баклажанів довгими брусочками. Присипте їх ½ столової ложки солі і залиште на 1-2 години, періодично перемішуючи, щоб вони віддали зайву вологу.
Тим часом натріть моркву на тертці для корейської моркви. Залийте окропом на 3 хвилини, потім відкиньте на друшляк і охолодіть у холодній воді.
Наріжте цибулю півкільцями, болгарський перець — тонкою соломкою, а часник та гострий перець — дрібними кубиками.
У великій ємності змішайте всі підготовлені овочі, крім баклажанів. Додайте сіль, цукор, соєвий соус, коріандр, приправу для корейської моркви, рослинну олію і оцет. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Добре відіжміть баклажани від соку, що виділився. Розігрійте трохи олії у сковороді на середньому вогні і злегка обсмажте баклажани, краще робити це партіями, щоб вони рівномірно підрум'янилися.
Після обжарювання з'єднайте баклажани з іншими овочами. Залишіть суміш маринуватися на 3 години за кімнатної температури, щоб усі аромати добре змішалися. Потім розкладіть заготівлю за стерилізованими банками об'ємом ½ літра та закрийте їх кришками.
На дно глибокої каструлі покладіть рушник, складений у кілька шарів, або іншу тканину. Встановіть банки, залийте їх водою до плічок і поставте каструлю на помірний вогонь. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки протягом 20 хвилин.
Після стерилізації закатайте заготовки, переверніть їх і укутайте чимось теплим. Коли банки охолонуть, заберіть їх у прохолодне, темне та сухе місце.
Ця закуска стане чудовим доповненням до вашого столу в холодну пору року!