Що буде у статті
Морський вінегрет: вишукане поєднання свіжих овочів та ніжних кальмарів. Отже, як смачно приготувати вінегрет із кальмарами - далі у нашій статті
Додавання морепродуктів у салат не тільки зробить його більш ситним, а й додасть цікаві текстури та аромати. Це чудовий спосіб урізноманітнити звичні страви та порадувати себе та близьких чимось новим та смачним.
Морепродукти чудово доповнять традиційний овочевий салат, надаючи йому не лише насиченість, а й дивовижний смак.
Час приготування
- Загальний час: 3 години
- Активний час: 30 хвилин
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти
- Буряк — 2 шт.
- Картопля — 2–3 шт.
- Морква — 1 шт.
- Рослинна олія — 3-4 ст. ложки
- Кальмари — 2 тушки
- Солоні огірки — 2–3 шт.
- Ріпчаста цибуля — ½ шт.
- Сіль — на смак
- Молотий чорний перець — на смак
Приготування
- Почніть з того, що відваріть буряк, картопля та морква в мундирі до повної готовності. Після цього остудіть їх, очистіть та наріжте кубиками. Буряк перемішайте з олією, щоб вона стала ароматнішою.
- Очистіть кальмари і відваріть їх у киплячій воді всього 1-2 хвилини. Після цього остудіть і наріжте соломкою.
- Дрібно наріжте солоні огірки та цибулю.
- У великій мисці з'єднайте буряки з іншими овочами та кальмарами. Посоліть і поперчіть до смаку, потім ретельно перемішайте.
Цей салат стане чудовим доповненням до будь-якого столу, а поєднання морепродуктів та овочів подарує вам нові смакові відчуття. Приємного апетиту!
Поради:
- Для більш насиченого смаку можна додати у вінегрет трохи гірчиці.
- Якщо любите гостре, додайте трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі або червоного перцю.
- Для цікавішого смаку можна використовувати різні види оцту (бренди, винний) або маринадів.